Våga känna.

Ingen är ensam.
Ingen är ensam att gå igenom saker. Att känna smärta, ett sorts tryck som pressar sig mot bröstet och könns som att du inte kan andas. Vi har alla stunder så det känns som att hela världen rasar samman samtidigt som man är så jävla glad att man blev född på rätt ställe, vid rätt tidpunkt.
Man får lära sig vid sin uppväxt att man ska uppskatta det lilla man har för jämnfört med andra så kan det lilla du har och äger, vara som hela jorden för dem.

Alla känner sig ensama ibland. Vissa oftare än andra. Men ingen är ensam om att ha just den känslan.Det är ensamheten jag pratar om. Det finns alltid någon person på jorden som upplever eller har upplevt snarlika situationer som du just nu upplever.
Det finns alltid personer som vill lyssna på dina problem bara du vågar släppa dem personerna till dig och vågar lita på dem. Allt kan kännas jobbigt. Det är otroligt jobbigt som kompis att få höra att kompisen inte har tillräckligt med tillit för en för att prata ut om hur hen känner sig och mår för att man är rädd att de ändå inte ska bry sig i slutändan.
Det är absolut inte bara känslan om att vara ensam som är svår att tacklas med. Alla känslor som brusar upp, både lycka, rädsla och sorg är otroligt svårt att hantera och alla människor väljer olika vägar att reda ut dem på.
Det viktigaste för alla medmänniskor är att visa att man faktiskt bryr sig och vill vara till hands för de personerna som mår dåligt. Som en nära vän ska man kunna se på personen om hen inte mår bra. Såklart så är endel männsikor väldigt bra på att dölja känslor men det blir lätt genomskinligt där också.
Man märker väl på kroppsspråk och blickar om personen inte känner sig bra.
Det är viktigt att ta tag i polaren och slänga ut sig en mening som, Är du okej? du ser lite ledsen ut, har det hänt något?

För det är i sånna stunder som man känner sig synlig, då personer kan upmärksamma och se att oj, här har det nog hänt något eller det ser inte ut som att hen mår så bra.
Allt sådannt är viktigt att ta till tals. Prata ut. Du kommer inte att må bra tills dess.
ta kontakt och disskutera med, vänner, föräldrar, psykologer eller någon annan person som står dig nära eller varför inte en främling om du känner att det skulle vara enklare?
Men våga känna och visa hur du mår, för det är otroligt viktigt!
Uttryck dig!